Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Sterilisieren
- 1100 g Birnen, fest, geschält, entkernt, in Würfeln (2 cm), (siehe Tipp)
- 60 g Zitronensaft
- 4 Nelken
- 45 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Zimtstange
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1h
Schoko-Grießpudding
15 Min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
35 Min
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30 Min
Quittengelee
12h
Rhabarber-Vanille-Sirup
1h
Sirup für Zitronenlimonade
20 Min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 Std. 20 Min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Zucchini-Ketchup
1h