Trenza de membrillo y queso

Trenza de membrillo y queso

4.9 7 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 raciones

Składniki

Masa
  • 180 g de mantequilla congelada, en trozos de 2 cm
  • 90 g de agua muy fría
  • 300 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
  • 5 g de polvo de hornear
  • 1 pellizco de sal
Relleno
  • 130 g de queso manchego en trozos
  • 150 g de queso cremoso
  • 50 g de crème fraîche
  • ½ cucharadita de vainilla líquida
  • ½ cucharadita de piel de limón rallada
  • 1 huevo
Montaje y terminación
  • 350 g de dulce de membrillo en rebanadas de 5 mm
  • 1 huevo batido
  • 2 cucharadas de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 230.7 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1471 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Węglowodany 33.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...