Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 590 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 1 pellizco de azúcar
- 550 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 10 g de sal
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 702 kJ / 167 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 326.1 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3 Std.
Pan greñado art
3h 30min
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Masa de pan básica
1 godz.
Masa básica de pizza
1 godz.
Pan de molde con masa madre
16h 45 min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12 godz. 30 min
Brioche rápido
1h 50min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Panecillos de leche
4 Std. 30 Min
Panecillos artesanos
1 godz. 30 min
Espuma de fresas
5 min