Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 225 g unsalted butter, room temperature, cubed
- 450 g sugar
- 340 g whole milk
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 4 large eggs
- 395 g all-purpose flour
- 1 tbsp baking powder
- 2 pinches salt
Buttercream Frosting
- 225 g unsalted butter, room temperature, cubed
- 450 g icing sugar
- 2 - 3 tbsp whole milk
- 1 tsp vanilla extract, natural
- natural food colouring, any colour (see Tip)
- coloured sugar sprinkles, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1549.8 kJ / 370.4 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 84.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Shortbread Cookies
1h 45 min
Fudge Brownies
50 Min
Soft and Chewy White Chocolate Chip Cookies
25 Min
Waffles
25 Min
Candy Cane Cookies (Metric)
1h 45 min
Buttercream Icing
5 Min
Buttercream icing
5 Min
Vanilla Cupcakes
1h 10 min
Marshmallow Crispy Rice Treats
30 min
Vanilla Sponge Layer Cake
2 Std. 35 Min
Basic vanilla cupcakes
35 min
Chocolate butter cream
10 Min