Urządzenia i Akcesoria
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
10 portions
Składniki
Pie Dough
-
all-purpose flour215 g
-
unsalted butter diced, chilled140 g
-
sugar1 ½ tsp
-
baking powder½ tsp
-
salt¼ tsp
-
ice cold water3 tbsp
-
unsalted butter in pieces60 g
-
sugar2 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
ground nutmeg¼ tsp
Pie Filling
-
pecan nuts285 g
-
unsalted butter diced30 g
-
bourbon whiskey60 g
-
large eggs divided5
-
sugar85 g
-
brown sugar85 g
-
corn syrup (see Tip)85 g
-
vanilla extract, natural1 tsp
-
salt⅛ tsp
Bourbon Caramel Sauce
-
250 g brown sugarsugar250 g
-
heavy whipping cream, 30-40% fat divided170 g
-
water divided1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
unsalted butter in one piece (see Tip)30 g
-
bourbon whiskey2 tbsp
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
174 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
3414.1 kJ /
816 kcal
Tłuszcz
51.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Węglowodany
80.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Texas Road Trip
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Macarons with Pistachio Ganache
2 godz. 30 min
Apple and Pear Detox Juice
10 min
Two Pound Apple Pie
Brak ocen
Pumpkin Spice Sugar Cookies
55 min
Cheesy Beer Sauce
30 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Gold Pineapple Te Fiti
10 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Naturally Sweet Mango Sorbet
10 min
Salted Caramel Ice Cream
14 godz.
Mango frozen yogurt
5 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min