Kremet saus med sopp og hvitvin

Kremet saus med sopp og hvitvin

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g

Składniki

  • steinsopp, tørket
    12 g
  • vann
    30 g
  • portobellosopp, fersk grovhakket i biter
    100 g
  • sjalottløk delt i to
    60 g
  • smør kaldt, delt i biter
    50 g
  • tørr hvitvin
    120 g
  • kyllingkraft
    200 g
  • matfløte, ca 18% fett
    125 g
  • salt
    ¼ - ½ ts
  • svart pepper, nykvernet
    2 klyper
  • hvetemel
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 600 g

Sód 1636 mg
Białko 13 g
Kalorie 3309 kJ / 789 kcal
Tłuszcz 62 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 49 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie