Søtpotetfrittata med koriander- og chilisaus

Søtpotetfrittata med koriander- og chilisaus

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porsjoner

Składniki

Koriander chilisaus
  • hvitløksfedd
    1
  • grønn chili, fersk uten frø hvis ønsket
    1
  • koriander, fersk blader og stilk
    2 kvister
  • "extra virgin" olivenolje
    50 g
  • sitronsaft (ca. ½ sitron)
    20 g
  • spisskummen, malt etter smak
    1 ts
  • havsalt
    1 klype
Frittata
  • rødløk delt i to
    100 g
  • ingefær, fersk skrelt
    2 cm
  • "extra virgin" olivenolje
    1 ss
  • squash delt i biter (3-4 cm)
    100 g
  • søtpotet delt i biter (3-4 cm)
    250 g
  • egg
    6
  • havsalt
    1 ts
  • feta ost
    50 g
  • gresskarfrø ristet (vagfritt)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 407 kcal / 1711 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 15.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 587 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie