Döðlukaka með karamellu

Döðlukaka með karamellu

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 skammtar

Składniki

Döðlukaka
  • ósaltað smjör mjúkt, auk meira til að smyrja
    60 g
  • döðlur, steinlausar
    200 g
  • vatn
    300 g
  • matarsódi
    2 tsk
  • hrásykur
    170 g
  • egg
    2
  • vanillubragðefni
    1 tsk
  • hveiti (self-raising)
    170 g
Karamellusósa
  • rjómi
    250 g
  • púðursykur
    200 g
  • ósaltað smjör skorið í bita
    130 g
  • vanillu extrakt
    1 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 332.3 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1773 kJ / 422.2 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie