Karamellu-, döðlu og valhnetukaka

Karamellu-, döðlu og valhnetukaka

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 skammtar

Składniki

Karamellusósa
  • rjómi
    100 g
  • púðursykur
    80 g
  • ósaltað smjör skorið í bita
    50 g
  • vanillu extrakt
    1 tsk
Botn
  • ósaltað smjör mjúkt, auk meira til að smyrja
    60 g
  • döðlur, steinlausar
    150 g
  • vatn
    300 g
  • matarsódi
    2 tsk
  • hrásykur
    150 g
  • egg
    3
  • kanill
    1 tsk
  • hveiti (self-raising)
    170 g
  • kókosmjöl
    35 g
  • valhnetur saxaðar, líka til að skreyta
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 256.4 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1335.3 kJ / 317.9 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie