Rauðrófu- og súkkulaðikaka

Rauðrófu- og súkkulaðikaka

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 sneiðar

Składniki

Botninn
  • rauðrófa hrá, afhýdd, skorin í bita (sjá ráð)
    250 g
  • dökkt súkkulaði í bitum
    250 g
  • ljós muscovado sykur
    200 g
  • hveiti (self-raising)
    100 g
  • möndlur, malaðar
    50 g
  • sólblómaolía
    100 g
  • matarsódi
    ½ tsk
  • lyftiduft
    ½ tsk
  • vanillu extrakt
    1 tsk
  • stór egg
    2
Krem
  • vanillusykur
    80 g
  • rjómaostur
    200 g
  • dökkt súkkulaði gróft saxað, til að skreyta
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sneið

Białko 7.5 g
Kalorie 2299 kJ / 549 kcal
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 48.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie