![Gelatina de ciruela con bizcochos y crema de vainilla Gelatina de ciruela con bizcochos y crema de vainilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f0219b051bb1a02e689bb7dc8d8069d/Derivates/e4bb11b379989c69918ab7f0afb8406baff9b5d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de ciruela, frescas o congeladas.
- 90 g de azúcar
- ½ cdita de azúcar de vainilla casera (ver Consejo)
- 20 g de agua, (si se utilizan ciruelas frescas)
- 1 vaina de vainilla, solo las semillas.
- 600 g de leche
- 25 g de fécula de maíz
- 2 huevo
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
90
g de pan tostado
lub 90 g de galletas, tipo Marías. - 20 g almendra fileteada
- Wartości odżywcze
- na 6 porción
- Kalorie
- 12087.9 kJ / 2889.1 kcal
- Białko
- 68.4 g
- Węglowodany
- 353.9 g
- Tłuszcz
- 140.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.5 g
- Błonnik
- 23.2 g
- Sód
- 1697.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas húmedas de chocolate y nuez
30min
Tarritos multicolor
10min
Coco party
15min
Tiramisú de caramelo TM6
4hod. 50min
Leche de caramelo caliente TM6
50min
Leche de coco
5 分钟
Mousse helado de praliné de almendras
5 godz. 25 min
Espinacas salteadas con almendras y chile verde
20 分钟
Scones con mantequilla de frambuesa
Brak ocen
Salsa de caramelo al café
45 分钟
Apple crisp con helado de banana y frutilla
1 Std. 20 Min
Helado de palta y banana
5 分钟