Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
Creme de cava
- 300 g natas c/ 35% de gordura, frio (ver dica)
- 30 g açúcar em pó
- 170 g espumante, tipo Cava
- 10 g sumo de limão
- 30 g açúcar
- 3 gemas de ovo
Gelatina
- 80 g água
- 70 g açúcar
- 130 g licor Pacharán (ver dica)
Coulis de uvas e amora
- 60 g amoras congeladas
- 70 g uvas
- 70 g açúcar
- 20 g sumo de limão
Merengue
- 1 clara de ovo
- 40 g espumante Cava
- 100 g açúcar
Montagem
- 6 - 8 palitos la reine partidos em pedaços
- 190 g uvas brancas ou pretas (s/ grainhas)
- 60 g amoras
-
4
rolinhos de wafer partidos
lub 4 c. sopa de flocos de cereais
- Wartości odżywcze
- na 1 copo
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 433.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 60.1 mg
Alternatywne przepisy
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 Min
Mexidos de Natal
Tanpa peringkat
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50 Min
Piza com base de legumes espiralizados - TM5
Tanpa peringkat
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM6
1 Std. 10 Min
Salada grega com frango cozido a vapor - TM6
Tanpa peringkat
Salada de fruta tropical - TM6
30 Min
Salada de Halloween com húmus sangrento
1 Std.
Arroz integral cremoso com palmito
Tanpa peringkat
Patê de coelho
13h
Sumo antioxidante
10 Min
Espuma de leite com café e gelado de avelã
8 Std. 25 Min