Wersje kompatybilne
Cocktail de Prosecco e mirtilos e canapés de camarão
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão p/ canapés
- 180 g água
- 70 g leite
- 30 g açúcar
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 500 g farinha tipo 65
- 50 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 10 g sal
Mousse de camarão
- 150 g camarão cozido
- 1 c. chá de sumo de limão
- 100 g queijo-creme
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Aperitivo de mirtilos
- 250 g mirtilos
- 1 c. sopa de açúcar
- 1 c. sopa de sumo de limão
-
350
g espumante Prosecco
lub 350 g espumante - Cubos de gelo q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 4 copos
- Kalorie
- 14406.3 kJ / 3443.2 kcal
- Białko
- 108.7 g
- Węglowodany
- 465.9 g
- Tłuszcz
- 98.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.5 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 5888 mg
Alternatywne przepisy
Risoto de cogumelos
1h 10min
Tártaro de salmão com ovo e abacate
45min
Risoto de polvo com espumante
1u. 45min
Tabuleiro doce e salgado
20 min
Sumo antioxidante
10 min
Sopa de lentilhas amarelas com almôndegas e creme solero
Brak ocen
Molho cremoso de café
Brak ocen
Ceviche no ananás
6h 15min
Açorda de tomate
20 min
Espuma de frutas vermelhas
10 min
Omelete no pão
40min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2h 20 min