Cocktail de Prosecco e mirtilos e canapés de camarão

Cocktail de Prosecco e mirtilos e canapés de camarão

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz.
4 copos

Składniki

Pão p/ canapés
  • água
    180 g
  • leite
    70 g
  • açúcar
    30 g
  • fermento de padeiro fresco
    10 g
  • farinha tipo 65
    500 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    50 g
  • sal
    10 g
Mousse de camarão
  • camarão cozido
    150 g
  • sumo de limão
    1 c. chá de
  • queijo-creme
    100 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
Aperitivo de mirtilos
  • mirtilos
    250 g
  • açúcar
    1 c. sopa de
  • sumo de limão
    1 c. sopa de
  • espumante Prosecco
    350 g
    350 g espumante
  • Cubos de gelo q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 4 copos

Kalorie 3443.2 kcal / 14406.3 kJ
Białko 108.7 g
Tłuszcz 98.7 g
Węglowodany 465.9 g
Błonnik 20.8 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Sód 5888 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...