Cocktail de Prosecco e mirtilos e canapés de camarão
TM6 TM5

Cocktail de Prosecco e mirtilos e canapés de camarão

(Brak ocen)

Składniki

Pão p/ canapés

  • 180 g água
  • 70 g leite
  • 30 g açúcar
  • 10 g fermento de padeiro fresco
  • 500 g farinha tipo 65
  • 50 g azeite, mais q.b. p/ untar
  • 10 g sal

Mousse de camarão

  • 150 g camarão cozido
  • 1 c. chá de sumo de limão
  • 100 g queijo-creme
  • 1 pitada de sal
  • 1 pitada de pimenta

Aperitivo de mirtilos

  • 250 g mirtilos
  • 1 c. sopa de açúcar
  • 1 c. sopa de sumo de limão
  • 350 g espumante Prosecco
    lub 350 g espumante
  • Cubos de gelo q.b. p/ servir

Wartości odżywcze
na 4 copos
Kalorie
14406.3 kJ / 3443.2 kcal
Białko
108.7 g
Węglowodany
465.9 g
Tłuszcz
98.7 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Błonnik
20.8 g
Sód
5888 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy