Creme de marisco e champanhe coberto

Creme de marisco e champanhe coberto

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 doses

Składniki

  • chalota
    40 g
  • champanhe
    300 g
    300 g espumante
  • mexilhão fresco e limpo
    800 g
  • camarão cozido descascado
    300 g
  • vieiras
    12
  • farinha
    25 g
  • natas
    250 g
  • tomilho só as folhas
    1 pé de
  • pimenta-de-caiena em pó
    1 pitada de
  • sal ajustar a gosto
    2 - 3 pitadas de
  • pimenta
    2 - 3 pitadas de
  • Sumo de limão
  • massa folhada (ver dica)
    230 g
  • ovo batido
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1062.2 kcal / 4444.1 kJ
Białko 58.1 g
Tłuszcz 64.5 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 29.3 g
Sód 1859.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...