Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g chalota
-
300
g champanhe
lub 300 g espumante - 800 g mexilhão fresco e limpo
- 300 g camarão cozido descascado
- 12 vieiras
- 25 g farinha
- 250 g natas
- 1 pé de tomilho, só as folhas
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 2 - 3 pitadas de sal, ajustar a gosto
- 2 - 3 pitadas de pimenta
- Sumo de limão
- 230 g massa folhada (ver dica)
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4444.1 kJ / 1062.2 kcal
- Białko
- 58.1 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 64.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1859.1 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com raspa de laranja
1h
Chiabata
1 Std. 40 Min
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1h
Bifinhos de vaca com molho de chocolate
45min
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Pisco Sour
10min
Pão de batata e alecrim - TM6
Brak ocen
Salada de legumes assados, grão e cuscuz com molho tahini -TM6
Brak ocen
Ceviche no ananás
6h 15min
Rabanada
35min
Bolas de caramelo crocantes
5 Std. 30 Min
Bolachas de Páscoa
1h