Kartoffelsuppe med persillepesto

Kartoffelsuppe med persillepesto

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

Persillepesto
  • parmesanost skåret i stykker (2 cm)
    25 g
  • persilleblade, friske
    25 g
  • pinjekerne
    25 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    75 g
  • fed hvidløg
    1
  • havsalt
    ½ tsk
Kartoffelsuppe
  • kartofler skrællet, skåret i stykker (2 cm)
    475 g
  • løg opdelt
    150 g
  • smør i tern
    25 g
  • salt plus ekstra efter præference
    1 tsk
  • hønsebouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    1
    grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l), smuldret
  • vand
    500 g
  • sødmælk
    200 g
  • sort peber, stødt efter smag

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 946 mg
Białko 7 g
Kalorie 1400 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie