Glútenfrí gulróta- og möndlukaka

Glútenfrí gulróta- og möndlukaka

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sneiðar

Składniki

Möndlu- og gulrótarkaka
  • grapeseed oil
    100 g
  • möndlur, án hýðis
    220 g
  • gulrætur í bitum
    300 g
  • vanillubragðefni
    1 tsk
  • egg
    3
  • ljós púðursykur
    150 g
  • lyftiduft (glútenfrítt)
    2 tsk
  • kanill
    2 tsk
  • engifer, malað
    2 tsk
  • salt
    1 hnífsoddur
Krem
  • hrásykur
    120 g
  • appelsína notið aðeins efsta lagið af berkinum
    ½
  • ósaltað smjör
    90 g
  • rjómaostur
    125 g
Skreyting
  • valhnetur
    1 msk
  • pistasíuhnetur
    1 msk
  • möndlur, með hýði til að skreyta
  • heslihnetur til að skreyta
  • pekanhnetur til að skreyta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sneið

Sód 162 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1491.1 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie