Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

3.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • pecorino romano in pieces, plus extra to garnish
    3 oz
  • water
    40 oz
  • extra virgin olive oil divided, to taste
    2 ½ - 3 tsp
  • salt plus 1 pinch to season, to taste (see Tip)
    ¼ tsp
  • dried fettuccine pasta
    6 oz
  • unsalted butter in pieces
    2 ½ oz
  • heavy whipping cream
    2 ½ oz
  • chopped parsley to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1522.1 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 3645.8 kJ / 871.4 kcal
Tłuszcz 56.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 34.2 g
Węglowodany 66.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...