Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g strong white bread flour
- 1 tsp sugar (optional)
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 30 g olive oil, plus extra for greasing and drizzling
- 350 g water, warm, plus extra for sprinkling
- 1 tsp fine sea salt
- 30 cherry tomatoes, halved
- 2 Tbsp fresh rosemary leaves, chopped
- 1 tsp coarse sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762.5 kJ / 182.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 317.8 mg
Alternatywne przepisy
Brioche
8h
Quick Flatbreads
20min
Bagels
1 godz. 20 min
Tomato Focaccia
3h
Milk Bread
2 Std. 20 Min
Pitta Bread
2h
Baguettes
3h 45min
Pesto Tear and Share Christmas Tree Bread
2 Std. 20 Min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Pull-Apart Dinner Rolls
2h 15min
Emmental Gougères
50 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 Std. 20 Min