Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 160 g açúcar
- 30 g amido de milho
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 4 claras de ovo à temperatura ambiente
- 1 pitada de sal
- ½ c. chá de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 1 c. sopa de sumo de limão
Pera cozida a vapor com laranja
- 250 g pera pequena, madura mas firmes, c/ casca, cortada ao meio verticalmente
- 300 g água
- 100 g sumo de laranja (2 unid. aprox.), e raspa
- 2 anis estrelado
- 1 pau de canela
- 20 g açúcar
Montagem
- 400 g natas, min. 30% de gordura frias
- 1 - 2 c. sopa de amêndoa em palitos torradas
- 1 c. sopa de raspas de chocolate preto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1485.4 kJ / 355 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 63.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit gâteau de caramelo
15min
Tarteletes de morango
1h 15min
Bolo de chocolate e framboesa
4h 20 min
Brigadeirão
1u. 45min
Tronco de Natal
45 min
Petit-fours
48h
Bombons de chocolate branco
2u.
Bolo com frutos silvestres e natas
1u.
Cake pops de chocolate branco
24u.
Pasta de açúcar
10min
Bolo panda
3h
Mini quiches
1u.