Bolinhos de legumes indonésios (vegan) -TM6

Bolinhos de legumes indonésios (vegan) -TM6

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • couve branca s/ a parte mais rija do centro, cortada em 1-2 cunhas (quartos ou oitavos) que caibam no bocal da mandolina Bimby®
    250 g
  • cenoura
    150 g
  • germinados frescos
    100 g
  • cebolo (spring onion) cortado em pedaços
    50 g
  • coentros cortados em pedaços
    10 g
  • alho
    2 dentes de
  • farinha
    175 g
  • farinha de arroz
    25 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 c. chá de
  • água
    175 g
  • açúcar (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • óleo vegetal p/ fritar
    200 g
  • molho picante
    20 g
  • molho de tomate (ketchup)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 670 kcal / 2803.2 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 51.3 g
Węglowodany 51.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 852.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...