Urządzenia i Akcesoria
Baklava kaastaart
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porties
Składniki
-
pistachenoten, gepeld, ongezouten50 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken gesneden (2 cm)60 g
-
filodeeg (ongeveer 30 cm x 40 cm)6 vellen
-
roomkaas500 g
-
room, min. 30% vet120 g
-
suiker270 g
-
eieren3
-
water120 g
-
rozenwater (opcjonalnie)20 g
-
gemalen kaneel¼ tl
-
gemalen kardemom2 - 3 snuifjes
-
honing50 g
-
Gevriesdroogde rozenblaadjes (opcjonalnie) voor het opdienen
-
pistachenoten, gepeld, ongezouten voor het opdienen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
220.2 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1597.4 kJ /
381.8 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Groentesandwiches
Brak ocen
Vegan Sinaasappel Croissants
Brak ocen
Gegrilde zeevruchten plank
Brak ocen
Pizza lahmacun a la Turk
1 godz.
Soefganiots
2 godz.
Gozleme
1 godz. 40 min
Maanzaadslakken
Brak ocen
Gazellehoorns
1 godz.
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1 godz. 10 min
Dropijs
8 godz. 30 min
Zoute karamel en Chocolade Brownie Taart
Brak ocen
Batbout met kaas
30 min