Baklava kaastaart
TM6 TM5 TM31

Baklava kaastaart

(Brak ocen)

Składniki

  • 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten
  • 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken gesneden (2 cm)
  • 6 vellen filodeeg, (ongeveer 30 cm x 40 cm)
  • 500 g roomkaas
  • 120 g room, min. 30% vet
  • 270 g suiker
  • 3 eieren
  • 120 g water
  • 20 g rozenwater (opcjonalnie)
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
  • 50 g honing
  • Gevriesdroogde rozenblaadjes, voor het opdienen (opcjonalnie)
  • pistachenoten, gepeld, ongezouten, voor het opdienen

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1597.4 kJ / 381.8 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
34.2 g
Tłuszcz
25.6 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
220.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy