Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten
- 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken gesneden (2 cm)
- 6 vellen filodeeg, (ongeveer 30 cm x 40 cm)
- 500 g roomkaas
- 120 g room, min. 30% vet
- 270 g suiker
- 3 eieren
- 120 g water
- 20 g rozenwater (opcjonalnie)
- ¼ tl gemalen kaneel
- 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
- 50 g honing
- Gevriesdroogde rozenblaadjes, voor het opdienen (opcjonalnie)
- pistachenoten, gepeld, ongezouten, voor het opdienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1597.4 kJ / 381.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 220.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gochujang zeevruchtenrisotto
1hod.
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Brak ocen
Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
Brak ocen
Halve maantjes van courgette en ei met pittige salsa
Brak ocen
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Brak ocen
Zomerse pastasalade
30min
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Brak ocen
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Karamel parfait
Brak ocen
Napoleon hoedjes
Brak ocen
Hazelnootijs
Brak ocen