Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g funcho, bolbo cortado em pedaços (4x4x7 cm aprox.) que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 50 g vinagre
- 60 g azeite
- 65 g sumo de laranja (1 unid. arox.)
- 1 c. chá de raspa de laranja (só a parte laranja)
- 10 g mostarda
- 35 g xarope de agave
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 3 c. sopa de pinhão cru
- 200 g gomos de laranja
- ¼ ramo de hortelã, só as folhas picadas
- Baguete q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1113.9 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 656.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme vegan de caju e limão
35min
Risoto de funghi
40min
Argolas salgadas
Brak ocen
Sorvete de champanhe e toranja
Brak ocen
Suco cítrico com capim-santo
Brak ocen
Cozer 500-800 g de bolbo de funcho em quartos
Brak ocen
Cozer 500-800 g de talo de aipo
Brak ocen
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1 Std. 50 Min
Risoto
30min
Risoto
30min
Gaspacho
1 Std. 15 Min
Risoto de cogumelos
1 Std. 10 Min