Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cenoura
- 300 g beterraba crua cortada em pedaços (3x5 cm aprox.) que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 100 g alface romana cortada em fatias que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 40 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 20 g vinagre branco
- 60 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de raspa de limão
- 40 g sumo de laranja (½ unid. aprox.)
- 20 g xarope de agave
- ½ c. chá de pimenta preta
- ½ c. chá de flocos de malagueta seca
- 2 c. sopa de manjericão, só as folhas picadas
- 10 g cebolinho cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 941.8 kJ / 225.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau no forno
45min
Sorbet e espuma de frutas sem açúcar
Brak ocen
Pizza marguerita clássica
27h
Rolinhos de salmão defumado
Brak ocen
Risoto de frutos do mar
Brak ocen
Missoshiru
Brak ocen
Caipirinha frozen
Brak ocen
Pão de alecrim recheado
Brak ocen
Caldo de beterraba
Brak ocen
Feijoada tradicional
13 Std. 25 Min
Sopa de cebola à francesa - TM6
Brak ocen
Arroz vaporizado
35min