西洋梨蛋糕佐糖漬檸檬 (TM6)
TM6

西洋梨蛋糕佐糖漬檸檬 (TM6)

(Brak ocen)

Składniki

前置準備

  • 600 克 西洋梨 ,去皮,對切,去核,撒上檸檬汁
  • 200 - 250 克 黃檸檬 ,直徑小於6公分,或對半縱切

糖漬檸檬和糖漿

  • 300 克 糖
  • 1030 克 水
  • 1 大匙 醋

Pears cake

  • 3 顆 蛋
  • 2 小撮 鹽
  • 50 克 糖
  • 1 茶匙 萊姆皮
  • 60 克 奶油,有鹽或無鹽
  • 120 克 麵粉
  • 1 茶匙 泡打粉

Wartości odżywcze
na 1 片
Kalorie
1485.7 kJ / 355.1 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
69.5 g
Tłuszcz
8.1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Błonnik
3.6 g
Sód
115.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy