Plum Clafoutis

Plum Clafoutis

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

  • unsalted butter at room temperature, to grease
  • Demerara sugar divided
    2 - 4 tbsp
    2 - 4 tbsp turbinado sugar, divided
  • plums ripe but firm, halved, stones removed (see Tip)
    700 g
  • lemon
    1
  • sugar plus 1 tbsp for plums
    85 g
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
    ½ vanilla pod, seeds scraped out
  • large eggs
    2
  • whole milk
    100 g
  • heavy cream, 35% fat
    60 g
  • all-purpose flour
    65 g
  • salt
    ¼ tsp
  • icing sugar to dust
    1 - 2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 244 kcal / 1019 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 132 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...