Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g rabanetes s/ folhas
- 1 dente de alho
-
½
ramo de salsa
lub ½ ramo de coentros - 40 g queijo parmesão
- ½ limão (raspa e sumo)
- 90 g azeite
- 25 g pinhão torrado
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta, mais q.b. p/ temperar
-
600
g bacalhau fresco s/ pele (cortado em 4 pedaços)
lub 600 g lombos de peixe (4 unid. aprox.) - 300 g água
- 1 cebolo (spring onion) cortado em fatias finas
- Baguete q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1774.3 kJ / 424.1 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 402 mg
Alternatywne przepisy
Cassoulet
Brak ocen
Sopa de carne com legumes
35min
Caldo verde
40min
Moscow mule
1 Std.
Manteiga
Brak ocen
Mousse de limão fit
2h 10min
Sopa de couve-flor Knöpfli, lombinho com molho de pera e legumes a vapor
Brak ocen
Bolo de coco gelado
1 Std.
Pastel de carne
3h 15min
Milkshake de morango
5 Min
Bolos da sorte
30min
Jardineira de frango
35min