Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babka deeg
- 100 g boter blokjes op kamertemperatuur en een beetje meer om in te vetten.
- 220 g melk bij kamertemperatuur
- 10 g gedroogde gist
- 175 g suiker
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 660 g meel en een beetje meer om mee te werken
- 1 tl zout
Chocolade ganache
- 100 g chocolade, halfbitter
- 100 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 30 g cacaopoeder, gezoet
- 50 g poedersuiker en een beetje meer om te bestrooien
Eenvoudige siroop
- 160 g water
- 135 g suiker
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1066 kJ / 259 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 116 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins met intense chocolade (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Batbout met kaas
30 min
Cashew brood wentelteefjes
Brak ocen
Multi-inzetbaar | Char siu met stokbrood / met rijst / met noedelsoep
10 Std.
Batch Cooking | Beluga linzensalade met frambozendressing en tofu & stracciatella yoghurt
Brak ocen
Vegan challah brood
2 Std. 30 Min
Simit - Turkse sesam bagel
2 Std. 10 Min
Gozleme
1h 40min
Drie kaas pides
1h 40min
Drie soorten melk cake
Brak ocen
Piadina uit Emilia Romagna
15 min