Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lombo de salmão s/ pele 1 lombo (12-15 cm de comprimento aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 10 g algas marinhas cortadas em pedaços
- Água q.b. até submergir completamente o saco
- 30 g sumo de limão (ver dica) (½ unid. aprox.)
- 6 - 12 c. sopa de caviar (preto)
- 6 - 12 framboesas
- 24 - 30 groselhas
- 18 - 24 mistura de rebentos
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1008.7 kJ / 241.1 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1185.3 mg
Alternatywne przepisy
Tartes com creme de amêndoa
40 Min
Dumplings de chocolate, molho de ameixa e sabayon
55min
Pão de alho
2 Std.
Refresco de café
5 Min
Salada de pepino e aneto com molho de natas azedas - TM6
10 Min
Cozer papaia
20 Min
Papa de aveia com manga
15 Min
Doce de limão e lima
5 Std.
Papa de fruta com iogurte
10 Min
Batatas fritas onduladas com molho de alho - TM6
45 Min
Café Dalgona Coreano
10 Min
Caramelo líquido
35 Min