Kjötbollur í sósu

Kjötbollur í sósu

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 skammtar

Składniki

Kjötbollur
  • brauð dagsgamalt, í bitum
    20 g
  • mjólk
    40 g
  • steinselja, fersk bara laufin
    4 stönglar
  • hvítlauksrif (opcjonalnie)
    1
  • nautahakk
    200 g
  • egg
    1
  • salt
    1 - 2 hnífsoddur
  • svartur pipar
    1 hnífsoddur
  • matarolía til að smyrja
Sósa
  • hvítlauksrif
    1
  • laukur skorinn í tvennt
    25 - 40 g
  • extra virgin ólífuolía
    10 g
  • hakkaðir tómatar í dós
    400 g
  • salt
    ½ tsk
  • svartur pipar
    1 hnífsoddur

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 1222.9 mg
Białko 25.2 g
Kalorie 1847.9 kJ / 441.7 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie