Steikarsalat

Steikarsalat

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 skammtar

Składniki

  • laukur skera í tvennt, skera síðan í þunnar sneiðar (5 mm)
    50 g
  • matarolía
    40 g
  • nautakjötsstrimlar (4-5 cm)
    200 g
  • ferskt rósmarín aðeins blöðin
    1 stöngull
  • capers síið vökvann frá (má sleppa)
    40 g
  • kirsuberjatómatar skornir í tvennt
    120 g
  • klettasalat
    70 g
  • avocado (þroskað), skerið í teninga (1 cm)
    1
  • valhnetur
    30 g
  • limesafi
    20 g
  • hunang
    10 g
  • salt eða meira eftir smekk
    ¾ tsk
  • svartur pipar eða meira eftir smekk
    ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 skammtar

Sód 2288 mg
Białko 52.9 g
Kalorie 5056 kJ / 1203.8 kcal
Tłuszcz 101.7 g
Błonnik 13.9 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie