Borjúcsíkok burgonyával

Borjúcsíkok burgonyával

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 adag

Składniki

  • borjúszelet csíkokra vágva (4 cm) (lásd javaslatok)
    650 g
  • kukorica keményítő
    20 g
  • szójaszósz
    60 g
  • vöröshagyma (kb. 150 g), félbevágva
    1
  • extra szűz olívaolaj
    30 g
  • húsleves alap (lásd javaslatok)
    1 ek
  • víz
    500 g
  • burgonya meghámozva és szeletekre vágva
    800 g
  • csiperke gomba vékony szeletekre (5 mm) vágva
    400 g
  • paradicsom püré
    20 g
  • tejföl (lásd javaslatok)
    100 g
  • 1 tk
  • feketebors, őrölt
    ¼ tk
  • Worcestershire szósz (opcjonalnie)
    1 tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Sód 2748.8 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 2255 kJ / 536.8 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie