Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g rabanetes s/ folhas
- 1 dente de alho
-
½
ramo de salsa
lub ½ ramo de coentros - 40 g queijo parmesão
- ½ limão (raspa e sumo)
- 90 g azeite
- 25 g pinhão torrado
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta, mais q.b. p/ temperar
-
600
g bacalhau fresco s/ pele (cortado em 4 pedaços)
lub 600 g lombos de peixe (4 unid. aprox.) - 300 g água
- 1 cebolo (spring onion) cortado em fatias finas
- Baguete q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1774.3 kJ / 424.1 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 402 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de queso "La Viña"
2 Std.
Goulash de borrego com pimento (Tas Kebab)
1 Std. 10 Min
Salada de abacate e atum com cebola fermentada - TM6
72h 30min
Frango satay com pickles de legumes - TM6
1j
Kebab de miso
50 Min
Sopa goulash deluxe
2 Std.
Soljanka
1j 30 menit
Ovos verdes de codorniz
1 Std. 10 Min
Gaspacho
1h 15min
Flan
5 godz. 30 min
Couve roxa com maçã - TM6
1h 15min
Arroz de bacalhau
40 Min