Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronenkuchen
- 150 g Zucker
- 1 Zitrone, nur Schale ohne weiße Teile (siehe Tipp)
- 2 Eier (Größe M)
- 230 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Vanilleschote, nur Mark
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Päckchen Backpulver (ca. 8 g)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 788 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 203 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Saftiger Maracujakuchen mit Glasur
1 godz. 45 min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30 Min
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2 Std.
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Karottentorte mit Zuckerguss
3 Std. 10 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1 Std.
Obstkuchen
1 Std.
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Sonntagsgugelhupf
1 Std. 5 Min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 Std.