Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronenkuchen
- 150 g Zucker
- 1 Zitrone, nur Schale ohne weiße Teile (siehe Tipp)
- 2 Eier (Größe M)
- 230 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Vanilleschote, nur Mark
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Päckchen Backpulver (ca. 8 g)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 788 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 203 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1h 30min
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Kokosbusserl
25 Std.
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Erdbeer-Puddingkuchen
1h
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Schnelle Kürbissuppe
25min
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Obstkuchen
1h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Sonntagsgugelhupf
1h 5min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min