Italienischer Zitronenkuchen
TM6 TM5

Italienischer Zitronenkuchen

4.2 (201 ocen)

Składniki

Zitronenkuchen

  • 150 g Zucker
  • 1 Zitrone, nur Schale ohne weiße Teile (siehe Tipp)
  • 2 Eier (Größe M)
  • 230 g Milch
  • 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
  • 1 Vanilleschote, nur Mark
  • 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
  • 1 Päckchen Backpulver (ca. 8 g)
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
788 kJ / 188 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
0.9 g
Sód
203 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy