瑞士卷
TM6 TM5

瑞士卷

4.0 (7 ocen)

Składniki

蛋糕体制作

  • 5 颗 鸡蛋(每颗约53-63克) (蛋液总量在250克以上)
  • 60 克 色拉油
  • 60 克 牛奶
  • 80 克 低筋面粉 ,过筛
  • 1 - 2 滴 柠檬汁
  • 60 克 细砂糖
  • 10 克 玉米淀粉 ,过筛

奶油内馅及制作

  • 250 克 稀奶油
  • 15 克 细砂糖

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2484 kJ / 594.3 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
40.8 g
Tłuszcz
43 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Błonnik
0.4 g
Sód
111.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy