Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galette Hamuru
- 150 g tereyağı, soğuk, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 300 g un, tezgahı unlamak için ekstra un
- 90 g soğuk su
- ½ tk tuz
İç Malzemesi ve Pişirilmesi
- 350 g kabak, küçük boy, soyulmamış, uçları kesilmiş (2-3 kabak)
- 350 g erik domates, sert, bütün (bk. Öneriler)
- 190 g kurutulmuş domates, yağ içinde, yağı süzülmüş
- 30 g su
- 10 g frenk soğanı, ince dilimlenmiş
- ½ tk tuz, serpmek için ekstra 2-3 tutam tuz
- un, serpmek için
- 1 tutam karabiber
- 60 g Parmesan peyniri, rendelenmiş
- süt, sürmek için
- 10 fesleğen yaprağı
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 507.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kahve, Kakule ve Kakaolu Bademler
Žádné hodnocení
Sonomono (Japon Salatalık Salatası)
Žádné hodnocení
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Žádné hodnocení
Erik Clafoutis
Žádné hodnocení
Soğanlı Tarte Flambe
1h
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Žádné hodnocení
Tavuklu Buddha Bowl
1h
Rozbif
5h 30 min
Vegan Çedar Peyniri
3 godz. 10 min
Vegan Toz Parmesan
10min
Bircher Müsli
12h 10 min
Taze Otlu Fasulye Köftesi
25 min