Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
isian wijen
- 150 g biji wijen hitam
- 30 g gula batu
- 40 g mentega tawar, potong-potong (sekitar 2 cm)
Adonan Baozi
- 50 g air
- ½ sdt ragi kering
- 20 g gula
- 220 g tepung terigu serbaguna, tambahkan untuk taburan
- ¼ sdt garam
- 70 g susu
- 1 sdt minyak sayur
Mengukus
- 600 g air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 1550.8 kJ / 371 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 4.3 g