Tape Uli Ketan Hitam

Tape Uli Ketan Hitam

5.0 1 ocena
Przygotowanie 8 godz.
Czas całkowity 82 godz.
4 porsi

Składniki

Tape Ketan Hitam
  • ragi tape (berkisar 1 keping)
    1 ½ sdt
  • air
    1700 g
  • beras ketan hitam rendam minimal 12 jam atau semalaman
    200 g
  • beras ketan putih, rendam minimal 12 jam atau semalaman
    20 g
  • gula
    2 - 3 sdm
  • jus lemon
    2 sdt
Uli
  • air
    1000 g
  • beras ketan putih, rendam semalaman
    180 g
  • kelapa parut segar
    25 g
  • garam
    1 sdt

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 410 kcal / 1715 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 84 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 613 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie