Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g talas, potong-potong seukuran corong lebar
- 150 g kacang tanah kupas
- 1 sdt udang ebi
- 15 g bawang putih
- 25 g daun bawang, potong kecil-kecil
- 1 daun seledri, potong kecil-kecil
- 1 sdm minyak sayur
- 15 g gula pasir
- 1 sdt garam
- ½ sdt kaldu jamur bubuk
- ¼ sdt lada putih bubuk, sesuai selera
- 25 g maizena
- minyak sayur, untuk menggoreng
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 406 mg