Bakpao Talas

Bakpao Talas

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 potongan

Składniki

Isian talas asin
  • lemak babi (lard)
    30 g
  • jamur shitake kering rendam sampai lunak, potong-potong (sekitar 0,5 cm)
    10 g
  • minyak bawang goreng
    2 sdm
  • daging babi cincang
    50 g
  • talas kupas dan parut (sekitar 0,2 cm)
    250 g
  • kecap asin
    1 ½ sdm
  • arak beras
    1 sdm
  • air
    3 sdm
  • garam (sesuaikan dengan selera pribadi)
    ¼ sdt
  • gula
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    ½ sdt
  • bubuk bumbu ngo hiong
    ¼ sdt
Adonan Baozi
  • air
    50 g
  • ragi kering
    ½ sdt
  • gula
    20 g
  • tepung terigu serbaguna tambahkan untuk taburan
    220 g
  • garam
    ¼ sdt
  • susu
    70 g
  • minyak sayur
    1 sdt
Mengukus
  • air
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Białko 7.1 g
Kalorie 1268.8 kJ / 303.5 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 44.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie