Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Isian talas asin
- 30 g lemak babi (lard)
- 10 g jamur shitake kering, rendam sampai lunak, potong-potong (sekitar 0,5 cm)
- 2 sdm minyak bawang goreng
- 50 g daging babi cincang
- 250 g talas, kupas dan parut (sekitar 0,2 cm)
- 1 ½ sdm kecap asin
- 1 sdm arak beras
- 3 sdm air
- ¼ sdt garam (sesuaikan dengan selera pribadi)
- 1 sdt gula
- ½ sdt lada putih bubuk
- ¼ sdt bubuk bumbu ngo hiong
Adonan Baozi
- 50 g air
- ½ sdt ragi kering
- 20 g gula
- 220 g tepung terigu serbaguna, tambahkan untuk taburan
- ¼ sdt garam
- 70 g susu
- 1 sdt minyak sayur
Mengukus
- 600 g air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 1268.8 kJ / 303.5 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.4 g