Bakpao Daging Sapi

Bakpao Daging Sapi

4.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 potongan

Składniki

Isian Daging
  • wortel potong kecil-kecil
    60 g
  • jahe segar
    5 g
  • bawang bombai potong dadu (sekitar 1 cm)
    80 g
  • minyak sayur
    20 g
  • kecap asin
    2 sdm
  • arak beras
    1 sdm
  • air
    1 sdm
  • garam
    ¼ sdt
  • gula
    1 sdt
  • bubuk jinten putih sesuaikan dengan selera pribadi
    2 sdt
  • daging sapi, tanpa tulang potong dadu (sekitar 1 cm)
    200 g
Adonan Baozi
  • air
    60 g
  • ragi kering
    ½ sdt
  • gula
    20 g
  • tepung terigu serbaguna tambahkan untuk taburan
    210 g
  • garam
    ¼ sdt
  • susu
    70 g
  • minyak sayur
    1 sdt
Mengukus
  • air
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Białko 12.1 g
Kalorie 104.3 kJ / 247.4 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie