Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Isian Daging
- 60 g wortel, potong kecil-kecil
- 5 g jahe segar
- 80 g bawang bombai, potong dadu (sekitar 1 cm)
- 20 g minyak sayur
- 2 sdm kecap asin
- 1 sdm arak beras
- 1 sdm air
- ¼ sdt garam
- 1 sdt gula
- 2 sdt bubuk jinten putih, sesuaikan dengan selera pribadi
- 200 g daging sapi, tanpa tulang, potong dadu (sekitar 1 cm)
Adonan Baozi
- 60 g air
- ½ sdt ragi kering
- 20 g gula
- 210 g tepung terigu serbaguna, tambahkan untuk taburan
- ¼ sdt garam
- 70 g susu
- 1 sdt minyak sayur
Mengukus
- 600 g air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 104.3 kJ / 247.4 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.9 g