Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Isian Daging Jamur
- 10 g lemak babi (lard)
- 10 g jamur shitake kering, rendam sampai lunak, potong bagi 4
- 2 sdm minyak bawang goreng
- 230 g daging babi cincang
- 1 ½ sdm kecap asin
- 1 sdm arak beras
- 3 sdm air
- 1 ½ sdt gula
- ¼ sdt lada putih bubuk
- ¼ sdt bubuk bumbu ngo hiong
Adonan Baozi
- 60 g air
- ½ sdt ragi kering
- 20 g gula
- 210 g tepung terigu serbaguna, tambahkan untuk taburan
- ¼ sdt garam
- 70 g susu sapi
- 1 sdt minyak sayur
- 3 telur asin, kuning telur saja, potong kecil-kecil
Roti kukus
- 600 g air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 1365.3 kJ / 326.6 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g