Bakpao Babi Jamur dan Rebung

Bakpao Babi Jamur dan Rebung

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 potongan

Składniki

Isian Babi Jamur
  • rebung segar potong kecil-kecil (2 cm)
    100 g
  • lemak babi (lard)
    20 g
    10 g minyak sayur
  • jamur shitake kering direndam sampai lunak, potong dadu (sekitar 0,5 cm)
    15 g
  • minyak bawang goreng
    2 sdm
  • daging babi cincang
    200 g
  • kecap asin
    2 sdm
  • gula
    2 sdt
  • arak beras
    1 sdm
  • air
    3 sdm
  • lada putih bubuk
    ¼ sdt
adonan baozi
  • air
    60 g
  • ragi kering
    ½ sdt
  • gula
    20 g
  • tepung terigu tambahkan untuk taburan
    210 g
  • garam
    ¼ sdt
  • susu full cream
    70 g
  • minyak sayur
    1 sdt
Mengukus
  • air
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Białko 11.7 g
Kalorie 1266.7 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie