Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Isian Babi Jamur
- 100 g rebung segar, potong kecil-kecil (2 cm)
-
20
g lemak babi (lard)
lub 10 g minyak sayur - 15 g jamur shitake kering, direndam sampai lunak, potong dadu (sekitar 0,5 cm)
- 2 sdm minyak bawang goreng
- 200 g daging babi cincang
- 2 sdm kecap asin
- 2 sdt gula
- 1 sdm arak beras
- 3 sdm air
- ¼ sdt lada putih bubuk
adonan baozi
- 60 g air
- ½ sdt ragi kering
- 20 g gula
- 210 g tepung terigu, tambahkan untuk taburan
- ¼ sdt garam
- 70 g susu full cream
- 1 sdt minyak sayur
Mengukus
- 600 g air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 1266.7 kJ / 303 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.8 g