Batch Cooking | Salade de pois chiches aux carottes et oignons rouges caramélisés & yaourt aux fruits

Batch Cooking | Salade de pois chiches aux carottes et oignons rouges caramélisés & yaourt aux fruits

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Pois chiches et carottes
  • de pois chiches secs
    170 g
  • d'eau et un peu plus pour tremper
    1300 g
  • de carottes en tranches (1-1,5 cm)
    300 g
Sauce aux fruits et vinaigrette
  • de mangue, mûre dénoyautée, en morceaux
    300 g
  • de jus de citron vert fraîchement pressé
    30 g
  • de persil frais
    ½ bouquet
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'eau
    40 g
  • de vinaigre
    60 g
  • de miel
    25 g
  • de moutarde
    15 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu
    ½ c. à café
Oignons rouges caramélisés
  • d'oignons rouges en tranches
    120 g
  • de sucre brun
    60 g
  • de vinaigre balsamique
    25 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
Service
  • de feuilles de laitue verte
    200 g
  • de yaourt
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 484.1 kcal / 2025.6 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 75.4 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 494.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...