Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g vann, til damping
- 500 g potet, melne, skrellet, delt i biter (3 cm)
- 6 gressløk, fersk, delt i lengder ( 2cm)
- 50 g smør, usaltet, pluss ekstra til steking
- 50 g hvetemel, pluss ekstra til dryssing
- ¼ ts bakepulver
- ¼ ts havsalt
- 2 klyper malt svart pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 stykke
- Kalorie
- 497 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 5.4 g