Irske Potetkaker
TM6 TM5 TM31

Irske Potetkaker

(Brak ocen)

Składniki

  • 800 g vann, til damping
  • 500 g potet, melne, skrellet, delt i biter (3 cm)
  • 6 gressløk, fersk, delt i lengder ( 2cm)
  • 50 g smør, usaltet, pluss ekstra til steking
  • 50 g hvetemel, pluss ekstra til dryssing
  • ¼ ts bakepulver
  • ¼ ts havsalt
  • 2 klyper malt svart pepper

Wartości odżywcze
na 1 stykke
Kalorie
497 kJ / 119 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
15.7 g
Tłuszcz
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy