Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 30 g hvetemel
- 20 g sukker
- 25 g smør, delt i biter
Deig
- 2 egg, delt i biter
- 2 eggeplommer
- 100 g smør, delt i biter
- 50 g sukker
-
1
ts vaniljesukker, hjemmelaget
lub 2 ts vanillin sukker - 40 g fersk gjær, smuldret
- 150 g melk
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- Wartości odżywcze
- na 1 stykke
- Kalorie
- 7201.5 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg