Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deig
- 150 g hvetemel, pluss ekstra til dryssing
- 35 g melis
- 100 g smør, usaltet, avkjølt, terninger
- 1 eggeplomme, fra medium egg
Fyll
- 120 g mandler, skåldet
- 65 g smør, usaltet, myknet
- 90 g finkornet sukker
- 2 egg, medium
- ½ ts mandelekstrakt, naturlig
- 120 g bringebærsyltetøy
- 1 ss mandel, flaket
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1500 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 22.7 g