Francia borjú ragu (Blanquette de veau)

Francia borjú ragu (Blanquette de veau)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 adag

Składniki

  • víz
    700 g
  • kakukkfű, friss
    1 ág
  • babérlevél, szárított
    2
  • petrezselyem levél, sima, friss
    1 csokor
  • borjúhús darabolva (kb. 2 cm x 3 cm)
    600 g
  • sárgarépa szeletekre vágva (1 cm)
    300 g
  • póréhagyma szeletekre vágva (1 cm)
    200 g
  • fehér csiperkegomba, friss negyedekre vágva
    300 g
  • vaj, sózott vagy sózatlan (tehéntejből)
    20 g
  • búzaliszt
    15 g
  • ½ tk
  • bors, őrölt
    ¼ tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 26 g
Kalorie 1293 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie