Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ongezouten, gepelde pistachenoten
- 200 g suiker
- 150 g gepelde walnoten
- 1 tl kaneelpoeder, en 1 el meer voor de siroop
- 200 g olijfolie
- 350 g filodeeg (± 8 velen, elk 33 x 46 cm)
- 150 g water
- 100 g ahornsiroop
- 1 el geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel)
- 2 tl rozenwater
- 2 tl citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1002 kJ / 239.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 68.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie bowl met bessen en bramen
10min
Fatayer met kaas en munt
2h
Batbout met kaas
30 分钟
Tunesische Chorba
45 分钟
Chocolade babka
3h
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree
Brak ocen
Ezogelin Soep
1 Std. 5 Min
Drie kaas pides
1h 40min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1小时
Maanzaad-mayonaise
Brak ocen