![Vegan baklava Vegan baklava](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f8ed433e4f7f543b3be4b68555bde70/Derivates/789a70d3764d37f43ad654cfb2582c9a662e6e2b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ongezouten, gepelde pistachenoten
- 200 g suiker
- 150 g gepelde walnoten
- 1 tl kaneelpoeder en 1 el meer voor de siroop
- 200 g olijfolie
- 350 g filodeeg (± 8 velen, elk 33 x 46 cm)
- 150 g water
- 100 g ahornsiroop
- 1 el geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel)
- 2 tl rozenwater
- 2 tl citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 239.5 kcal / 1002 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 68.8 mg