Vegan baklava

Vegan baklava

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 stuks

Składniki

  • ongezouten, gepelde pistachenoten
    200 g
  • suiker
    200 g
  • gepelde walnoten
    150 g
  • kaneelpoeder en 1 el meer voor de siroop
    1 tl
  • olijfolie
    200 g
  • filodeeg (± 8 velen, elk 33 x 46 cm)
    350 g
  • water
    150 g
  • ahornsiroop
    100 g
  • geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel)
    1 el
  • rozenwater
    2 tl
  • citroensap
    2 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 68.8 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1002 kJ / 239.5 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...