Mandel-Grießpudding

Mandel-Grießpudding

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    80 g
  • Milch
    1000 g
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    140 g
  • Salz
    2 Prise
  • Bio-Orange Schale abgerieben und Saft ausgepresst
    ½
  • Hartweizengrieß, fein
    100 g
  • Mandelblättchen
    4 EL
  • Marillenmarmelade evtl. 8 TL mehr zum Unterrühren
    60 g
  • getrocknete Marillen, entsteint klein gehackt
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 878 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...