Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- olijfolie, om in te vetten
- 200 g amandelen
- 2 rode bieten (± 350 g), geschild, in stukken (3 cm); en iets meer in spiraal gesneden als afwerking
- 1 wortel (± 135 g), in stukken
- 120 g gedroogde, geraspte kokosnoot
- 1 sinaasappel, enkel de schil, zonder het witte gedeelte (facultatief)
- 2 el psylliumvezels
- 15 ontpitte dadels (± 80 g)
- 140 g pure ahornsiroop
- 80 g cacaopoeder
- 30 g chiazaad
- 30 g lijnzaad
- 1 tl vanillepasta
- ¼ tl zout
Chocolade glazuur
- 250 g cacaoboter
- 125 g rauwe cashewnoten
- 40 g chiazaad
- 220 g pure ahornsiroop
- 110 g water
- 60 g cacaopoeder
- ¼ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balletjes met aubergines
1h
Goulash van linzen en champignons
45min
Maïsbrood en cheddar muffins
Brak ocen
Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
Brak ocen
Citroen-kokos bliss balletjes
Brak ocen
Pulled barbecue jackfruit
25min
Parmezaan op plantaardige basis
5min
Champignon en spinazie lasagne
Brak ocen
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
Brak ocen
Matzeballen
Brak ocen
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Zoete griesmeel vogelpasteitjes
Brak ocen